Szakembereink

dr. Peták István, PhD

kutatóorvos, molekuláris farmakológus

1971-ben született Szolnokon. 1995-ben általános orvosi diplomát, 2000-ben PhD fokozatot szerzett a Semmelweis Egyetemen. 1997-ben DAAD Ösztöndíjas (Aachen, Németország). 1998-tól 2002-ig Fulbright Ösztöndíjas kutató (Memphis, Egyesült Államok). 2002-ben Magyary Zoltán Ösztöndíjjal tért haza. 2004-től 2010-ig a Semmelweis Egyetem I. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének, majd 2010-től az MTA Patobiokémiai munkacsoportjának tudományos főmunkatársa. 2005-től 2015-ig a Racionális Hatóanyagtervező Laboratórium Kooperációs Kutatóközpont tudományos igazgatója. 2006-tól a Magyar Biotechnológiai Szövetség tudományos és bioetikai szakbizottságának elnöke. 2003-ban társalapítója a KPS Orvosi Biotechnológiai Kft-nek. 2012-től a KPS Diagnosztika Zrt. tudományos igazgatója. 2016-ról Oncompass Medicine Zrt vezérigazgatója. Kutatási területe a célzott daganatellenes gyógyszerek hatásmechanizmusának vizsgálata, és a személyre szabott alkalmazásukhoz szükséges molekuláris diagnosztikai módszerek és bioinformatikai fejlesztése. Több mint 60 tudományos közlemény, többek között Nature Reviews Drug Discovery szerzője. Munkája úttörő módon hozzájárult a molekuláris orvostudományi kutatások gyakorlati hasznosításához a daganatos betegek személyre szabott kezelésében. Ennek elismeréséül 2012-ben Gábor Dénes Díj-ban részesült. 2016 Januárjában a szilicum-völgyben, a személyre szabott orvoslás világkonferenciáján (Mountain View, PMWC 2016) mutatta be munkatársaival kifejlesztett az interneten szabadon elérhető informatikai rendszerét, eminek segítségvel kiválasztható daganatos betegek számára a leghatékonyabb személyre szabott célzott kezelés.

dr. Schwab Richárd

orvos igazgató

Dr. Schwab Richárd a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját 1995-ben. Tíz évig dolgozott az egyik legnagyobb forgalmú hazai belgyógyász gasztroenterológiai centrumban Pap Ákos tanítványaként, aki az invazív endoszkópia és hasnyálmirigy betegségek kísérletes és alkalmazott kutatásának hazai vezéralakja. A klinikai betegellátáson túl komoly tapasztalatokat szerzett gyógyszer és diagnosztikai eljárások fejlesztésében. Számos évet töltött külföldi egyetemeken (Basel, Bécs és London), részt vett egy új, jelenleg fázis II klinikai vizsgálatban lévő gyógyszer-hatóanyag (TT-232) preklinikai és klinikai fejlesztésében, majd nemzetközi licensz értékesítésében. Számos nemzetközi cikk szerzője és feltaláló szabadalmakban. Peták Istvánnal közös fejlesztésük a hazai tüdőrák diagnosztikában és kezelésben is áttörést eredményező genetikai teszt bevezetése. A Demján Sándor Alapítvány támogatásával a CEU-IMM programján 2008 decemberben szerzett MBA diplomát kiváló minősítéssel. 2006 óta a Magyar Biotechnológia Szövetség elnökségi tagja. Orvosi és tudományos eredményei elismeréséül 2006-ban a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Magyar Imre díjjal jutalmazta.

Dr. Bánki Endre

üzletág vezető

Személyes elhivatottság okán 1999-től megszakítás nélkül az onkológiai magánellátással, betegút menedzsmenttel foglalkozik. Ezzel párhuzamosan 14 évig betegjogi képviselőként is tevékenykedett, amelyben a betegek megfelelő tájékoztatáson alapuló önrendelkezési joga volt a fókuszban. Kutatási területe a terminális állapotú betegek jogai, valamint a betegek önrendelkezési jogának terjedelme a magánellátás igénybevétele során. Hitvallása szerint a daganatos betegség gyógyításával összefüggő, tudományosan megalapozott lehetőségeket a lehető leggyorsabban elérhetővé kell tenni a betegek számára. Még abban az esetben is, ha ezek a lehetőségek csak később válhatnak a közfinanszírozott ellátás részévé.

Déri Júlia MSc

Diplomás genetikai tanácsadó

Budapesten született. Felsőfokú genetikai tanácsadói diplomáját 2001-ben a kaliforniai Berkeley egyetemen szerezte. Általános genetikai szakvizsgát 2002-ben szerzett Kaliforniában. Terhességgel kapcsolatos általános genetikai tanácsadást nyújtott, először a stanfordi egyetemhez tartozó Lucille Packard Children's Hospital Prenatális Genetikai Osztályán 2001-től 2002-ig, majd a UCLA Prenatális Központjában 2002-től 2008-ig. 2009-ben örökletes daganatos betegségekre specializálódott,"Cancer Risk Assessment" intenzív kurzust és szakvizsgát szerzett Duarte, California, City of Hope Rák Központban. Örökletes daganatos betegségekkel kapcsolatos genetikai tanácsadást nyújtott és klinikai kutatást végzett a City of Hope Rák Központban. Klinikai kutatásának témája a Kaliforniában élő magas emlőrák és petefészek rák rizikóval rendelkező hátrányos helyzetű spanyol ajkúak szükségleteinek és tapasztalatainak felmérése.
Tagja a "National Society of Genetic Counselors" szervezetnek, City of Hope Working Group-nak.
2013. januárjában csatlakozott az Oncompass Medicine jogelődjéhez, a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központhoz, mint genetikai tanácsadó.

dr. Lengyel Csongor

klinikai onkológus adjunktus

Dr. Lengyel Csongor a Debreceni Egyetemen szerezte diplomáját 2001-ben. Öt évig az egyik legnagyobb betegellátási területtel rendelkező megyei kórházban, majd négy évig az Országos Onkológiai Intézetben dolgozott, ahol az onkológiai betegek műtéti és kemoterápiás ellátásán túl tapasztalatot szerzett a klinikai vizsgálatok szervezésének gyakorlati kérdéseivel. Klinikai onkológiából és fül orr-gégészetből szakvizsgázott, ez utóbbiból az európai szakvizsgát is megszerezte. 2012 októberében csatlakozott a KPS csapatához, ahol orvos-tanácsadói szerepkörben molekuláris diagnosztikai tanácsadás mellett az Oncompass Medicine Betegtámogató rendszerének fejlesztésével (Therapy Access Program) foglalkozik, elsősorban a határokon átnyúló egészségügy területén. Idegen nyelvű betegellátásban szerzett hazai és külföldi tapasztalatok, a korábbi számos ösztöndíj (AAF/OMI, EUFOS, ERS) és társasági tagságok mellett a szakorvosi továbbképzéssel foglalkozó osztrák amerikai alapítvány magyarországi koordinátora.

Dr Mathiász Dóra

Clinical Affairs Director

Dr. Mathiász Dóra a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját, az MBA képzést az Oxford Brooks Egyetemen végezte. Három szakvizsgával rendelkezik: belgyógyászat, klinikai farmakológia és egészségbiztosítás. Az egyetem elvégzését követően belgyógyászként dolgozott Budapesten és Brüsszelben. Külföldről hazatérve a gyógyszeriparban helyezkedett el. Orvosigazgatói pozícióban dolgozott 21 évig a GlaxoSmithKline gyógyszergyártó óriás-vállalatnál, ahol a hazai és a közép-kelet európai régióért volt felelős. A kórház-vezetési területen is tapasztalatokat szerzett a közelmúltban. Anyanyelvén kívül két idegen nyelven beszél. Az Oncompass Medicine csapatához 2015. áprilisában csatlakozott.

Legfrissebb anyagaink

  • Új irányelvek a rákgyógyításban Molekuláris korszak Tovább
  • Hogyan segítsünk a rákbetegnek? Tovább
  • Lázár-effektus Így is nevezik, ha valakit már szinte a halálból hozunk vissza   Tovább
  • Új molekuláris diagnosztikai teszt tüdőrákban Tovább
  • Milano oda-vissza Olasz beteg mutációját azonosítottuk   Tovább
  • Úton a tüdőrákok oki terápiái feléDr. Peták István előadása
    Részletek