Hamarosan minden magyar beteg hozzáférhet majd a precíziós onkológia által nyújtott lehetőségekhez

A magyar betegekre specifikusan jellemző onkogenetikai eltéréseket térképezi fel egy új, több résztvevővel zajló konzorciumi kutatás, amelyből kiderülhet többek között az is, hogy vannak-e olyan genetikai eltérések, melyek gyakoribbak, vagy épp ritkábbak a magyar daganatos betegek genetikai állományában a mutációk átlagos előfordulási gyakoriságaival összehasonlítva. Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója elmondta: a konzorciumban történő részvételükkel azt szeretnék elősegíteni, hogy a precíziós onkológia által nyújtott diagnosztikai és kezelési lehetőségek államilag finanszírozott formában, a mindennapi betegellátás részeként váljanak általánosan elérhetővé a hazai daganatos betegek számára.

"Szeretnénk elősegíteni, hogy a hazai daganatos betegek számára államilag finanszírozott formában, a mindennapi betegellátás részeként, általánosan elérhetővé váljanak a precíziós onkológia által nyújtott diagnosztikai és kezelési lehetőségek." - nyilatkozta Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója egy új, konzorciumi kutatás kapcsán a daganatok.hu oldalon. A több résztvevő közreműködésével zajló kutatás a magyar betegekre specifikusan jellemző onkogenetikai eltéréseket térképezi fel, amelyből kiderülhet többek között az is, hogy vannak-e olyan genetikai eltérések, melyek gyakoribbak, vagy épp ritkábbak a magyar daganatos betegek genetikai állományában a mutációk átlagos előfordulási gyakoriságaival összehasonlítva. A projekt célul tűzte ki azt is, hogy a precíziós onkológia gyakorlati alkalmazásához szükséges infrastruktúra teljesen létrejöjjön és integrálódjon a hazai betegellátásba.
A teljes cikket az alábbi linken tekinthetik meg:

http://daganatok.hu/celzott-daganatterapia/hamarosan-minden-magyar-beteg-hozzaferhet-majd-a-precizios-onkologia-altal-nyujtott-lehetosegekhez

Legfrissebb anyagaink

  • Új irányelvek a rákgyógyításban Molekuláris korszak Tovább
  • Hogyan segítsünk a rákbetegnek? Tovább
  • Lázár-effektus Így is nevezik, ha valakit már szinte a halálból hozunk vissza   Tovább
  • Új molekuláris diagnosztikai teszt tüdőrákban Tovább
  • Milano oda-vissza Olasz beteg mutációját azonosítottuk   Tovább
  • Úton a tüdőrákok oki terápiái feléDr. Peták István előadása
    Részletek